Szukaj na tym blogu
niedziela, 26 kwietnia 2020
Sernikobrownie
Skłądniki:
masa serowa:
500 g twarogu sernikowego
1 budyń śmietankowy
100g drobnego cukru
masa czekoladowa:
5 jaj
180 g cukru
1 tabliczka gorzkiej czekolady
4 łyżeczki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
220 g mąki pszennej
125 ml oleju
125 ml wody
Wykonanie:
Ser, cukier i budyń zmiksować krótko do połączenia. Jaja ubić z cukrem ok. 7 minut. Strumieniem cały czas miksując dodawać olej i wodę, a następnie stopioną , ostudzoną czekoladę. Mąkę przesiać , połączyć z kakao i proszkiem i dodać do masy jajeczniej. Połączyć delikatnie łyżką .Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać równomiernie po całości cześć czekoladową. Masę serową włożyć w rękaw cukierniczy i rozprowadzać w formie dowolnej pocałości ciasta. Piec 35-40 minut w temp.170 stopni.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz