Szukaj na tym blogu

niedziela, 26 kwietnia 2020

Sernikobrownie












Skłądniki:

masa serowa:

500 g twarogu sernikowego
1 budyń śmietankowy
100g drobnego cukru

masa czekoladowa:

5 jaj
180 g cukru
1 tabliczka gorzkiej czekolady
4 łyżeczki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
220 g mąki pszennej
125 ml oleju
125 ml wody

Wykonanie:

Ser, cukier i budyń zmiksować krótko do połączenia. Jaja ubić z cukrem ok. 7 minut. Strumieniem cały czas miksując dodawać olej i wodę, a następnie stopioną , ostudzoną czekoladę. Mąkę przesiać , połączyć z kakao i proszkiem i dodać do masy jajeczniej. Połączyć delikatnie łyżką .Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać równomiernie po całości cześć czekoladową. Masę serową włożyć w rękaw cukierniczy i rozprowadzać w formie dowolnej pocałości ciasta. Piec 35-40 minut w temp.170 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz