Składniki:
0,5 kg kwaszonej kapusty
1 paczuszka podgrzybków lub innych suszonych grzybów
1/3 paczki żurawiny
sól, pieprz
kminek 0,5 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
2 łyżeczki sosu sojowego
0, 5 litra bulionu
1 cebula
1/2 jabłka
Wykonanie:
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oliwie, dodać starte na grubych oczkach jabłko. Po chwili dodać pokrojone drobno ( a wczesniej moczone w zimnej wodzie) grzyby. Zamieszać. Dodać kapustę ( wcześniej przepłukaną)i smażyć ok. minuty, dodając wszystkie przyprawy i sos sojowy.Wlać 0, 5 litra bulionu i gotować 10 minut. W międzyczasie dodać żurawinę. Gotować , aż płyn odparuje.
Już ze zdjęcia wiem, że będzie mi smakować.
OdpowiedzUsuń