Składniki:
(porcja dla 2-3 osób)
podwójny filet z kurczaka
papryka
pęczek zielonej pietruszki
sól, pieprz
czosnek 2 ząbki
Wykonanie:
Paprykę pokroić na kawałki i owinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku, aż zmięknie (ok.30-40 min)
Ściągnać skórkę. Pietruszkę pokroić. Zblendować razem paprykę, czosnek i pietruszkę.Przyprawić solą i pieprzem. Kurczaka pokroić i rozbić jak na kotlety. Posolić, wyłożyć pesto paprykowo- pietruszkowe , zwinąć w roladkę. Aby się dobrze kroiło można włozyć roladki na 10-15 minut do zamrażarnika. Pokroić na kawałki. Nakładać na patyczki i smażyć na patelni z obu stron.
Zielony sos:
Pół pęczka pietruszki, jedna mała cukinia pokrojona na kawałki, 1 ząbek czosnku, pół małego jogurtu naturalnego, sól, pieprz. Wszystko razem zblendować i gotowe:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz