Szukaj na tym blogu

sobota, 20 grudnia 2014

Szaszłyki z kurczaka w pesto paprykowo-pietruszkowym z zielonym sosem

Składniki:

(porcja dla 2-3 osób)
podwójny filet z kurczaka
papryka
pęczek zielonej pietruszki
sól, pieprz
czosnek 2 ząbki

Wykonanie:

Paprykę pokroić na kawałki i owinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku, aż zmięknie (ok.30-40 min)
Ściągnać skórkę. Pietruszkę pokroić. Zblendować razem paprykę, czosnek i pietruszkę.Przyprawić solą i pieprzem. Kurczaka pokroić i rozbić jak na kotlety. Posolić, wyłożyć pesto paprykowo- pietruszkowe , zwinąć w roladkę. Aby się dobrze kroiło można włozyć roladki na 10-15 minut  do zamrażarnika. Pokroić na kawałki. Nakładać na patyczki i smażyć na patelni z obu stron.







Zielony sos:
Pół pęczka pietruszki, jedna mała cukinia pokrojona na kawałki, 1 ząbek czosnku, pół małego jogurtu naturalnego, sól, pieprz. Wszystko razem zblendować i gotowe:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz