Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 8 grudnia 2014

Sernik capuccino z musem malinowym na spodzie brownie

I powstało kolejne autorskie ciacho:) Takie ciacho z powiewem lata u końca jesieni!!!:)

1 warstwa:

200 g gorzkiej czekolady
200g masła
200g cukru pudru
3 jaja
120g mąki pszennej

Czekoladę rozpuścić z masłem na parze. Ostudzić. Jaja ubić z cukrem. Powoli naprzemiennie dodawać mąkę i czekoladę cały czas miksując. Wylać na wysmarowaną tłuszczem i posypaną kaszką lub bułka tartą tortownicę i piec w temp.180 stopni ok.20-25 minut.

2 warstawa:

2x 250 g serki mascarpone
ok.6-7 łyżek capucino
6-7 łyżek cukru pudru
2 fix śmietana
Wszystko razem zmiksować.Wyłożyć na przestudzoną , upieczona warstwę czekoladową.

3 warstwa:

1 opakowanie mrożonych malin
1 szkl wody
0,5 -3/4 szkl cukru
1 galaretka malinowa

Maliny wrzucić na wrzątek, dodać cukier. Mieszać do rozpuszczenia. Zmiksować blenderem. Przelać przez sito, celem oddzielenia pestek.Wlać do garnuszka i gdy zacznie się gotować rozpuśić cały czas mieszając z galaretka malinową.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz