Szukaj na tym blogu

czwartek, 18 grudnia 2014

Pasztet z ciecierzycy z pieczarkami

Kolejny odżywczy, bezmięsny pasztecik.


Składniki:

( na dużą keksówkę 35x12 cm)

700g ciecierzycy suchej
3 jaja
500g pieczarek
1 łyżeczka kurkumy
6 łyżek majeranku
sól
pieprz
cebula
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
2 łyżeczki tymianku
bułka tarta( ok 5 łyżek)
liść laurowy
ziele angielskie

Wykonanie:

Cieciorkę namoczyć na noc w zimnej wodzie. Ugotować do miękkości. Pieczarki udusić z cebulą na oliwie.Połączyć z cieciorką i zmiksować blenderem. Jeśli masa okaże się za gęsta, można dolać przegotowanej wody. Wrzucić jajka, wszystkie przyprawy i bułke tartą. wymieszać. Wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą keksówkę. Piec 50 minut w temp.180 stopni.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz