Szukaj na tym blogu

środa, 24 grudnia 2014

Sałatka śledziowa z pieczonymi burakami, ogórkami i kaparami.

Składniki:

2 buraki
1 opakowanie śledzi (matijasy w oliwie)
5  małych ogórków konserwowych
2 łyżki kaparów
1 czerwona cebula

Sos:

jogurt naturalny ( 6 łyżek)
śmietana 18% ( 3 łyżki)
musztarda ( 1 łyżka)
ocet winny ( 1 łyżka)
sól, pieprz

Wykonanie:

Buraki upiec w piekarniku do miękkości. Pokroić w paseczki.Śledzie opłukac i pokroić w kosteczke ok 1cm. Cebulę w drobną kostkę. Ogórki jeśli są małe wystarczy, że będą pokrojone w talarki. Dodajemy kapary.Zz podanych składników mieszamy sos i dodajemy do sałatki. Delikatnie mieszamy.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz